Tijdlijn CAMR

Noard-East Fryslan
Dijkstra Financieel advies
MF Shipping
Provincie Groningen
Jachthaven Noordergat
Vrolijk Watersport
Stuurgroep Lauwersmeer
Waarschip

Nieuwsgierig hoe de Colin Archer Memorial Race verloopt? Hieronder beschrijven we de belangrijkste dagen van onze wedstrijd.

Zaterdag – Opening wedstrijdkantoor Lauwersoog

In het weekend een week voor de start opent op zaterdag het wedstrijdkantoor en begint de Colin Archer Memorial Race. Vanaf dit moment kunnen schepen zich in de haven melden en aanmelden bij het wedstrijdkantoor (in het clubhuis Roode Hooft in jachthaven Noordergat). Bij het aanmelden wordt het volgende geregeld:

  • Aanmelden schepen in de binnenhaven; jachthaven Noordergat
  • Mogelijkheid tot reserveren voor de nasipan-maaltijd op donderdag
  • Controle bemanningslijst
  • Afspraak voor controle veiligheidsrusting van het schip door een CAMR-keurmeester

Het wedstrijdkantoor is gedurende de hele week voor de start geopend om schepen te ontvangen, te keuren en vragen van deelnemers te beantwoorden. Openingstijden van het wedstrijdkantoor vindt u in de officiële race-documenten.


Donderdag – laatste aanmeld dag

Op de donderdag voor de start dienen alle schepen in Lauwersoog en goedgekeurd te zijn door een CAMR keurmeester. Na goedkeuring ontvangt de schipper de startvlag => het benodigde middel om te kunnen starten!


Vrijdag – Schepen naar de buitenhaven en gezamenlijke maaltijd

Op de vrijdag voor de start gaan alle schepen naar de buitenhaven van Lauwersoog. Dit betekent dat iedereen weer door de sluis naar de buitenhaven vaart, om daar nog 1 nachtje te liggen. De CAMR havenmeesters coördineren de sluis-schuttingen, zodat alles op rolletjes loopt.

Voor de mensen die zich hiervoor hebben aangemeld is er op vrijdagavond een gezellige gezamenlijke maaltijd.


Zaterdag – Briefing en start wedstrijd!

Zaterdag, de dag van de start! Maar eerst is er een briefing. 2 bemanningsleden per schip zijn welkom op de briefing, waar de belangrijkste zaken voor de wedstrijd nog worden aangehaald.


Aankomst in Noorwegen

Na de start is hopelijk de spanning er een beetje af en kan er worden genoten van het zeilen, het wachtlopen, het in je eerste off-watch niet lekker in slaap kunnen komen, het wakker worden midden op zee en het meemaken van onvergetelijke ervaringen (bekijk hier een aantal leuke filmpjes). Op den duur komt dan die mooie Noorse rotskust in zicht en is het zeilen bijna allemaal weer voorbij…

Na de finish zitten onze vrijwilligers in het wedstrijdkantoor in Stavern met smart op jullie te wachten en wordt elk schip via de marifoon een plekje in de haven toegewezen.


Noorwegen – Woensdag na de start

De woensdag na de start is de laatste dag dat men reglementair kan finishen. Soms is iedereen voor woensdag al binnen, maar het komt ook regelmatig voor dat we met alle schepen op de woensdag de laatste met groot gejuich en getoeter ontvangen.
De dagen na binnenkomst is het gezellig toeven in de haven van Stavern. De schepen gebruiken deze dagen om Stavern in te gaan, de boot weer op te ruimen, familieleden die over komen op te vangen en ook vooral om verhalen met elkaar uit te wisselen.


Noorwegen – Prijsuitreiking en barbeque op donderdag

De donderdag is de laatste dag van de Colin Archer Memorial Race. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is de optimisten-race; een korte wedstrijd tussen de schippers van alle klassenwinnaars. Deze wedstrijd bepaalt de CAMR overall prijs; de Martin Loos bokaal.

Daarna is het tijd voor de barbecue en de prijsuitreiking. Na de barbecue volgt een gezellig afsluitend feest, en is het weer 2 jaar wachten tot de volgende editie…


Vragen over de CAMR?

Wilt u voor het eerst meedoen met de grootste zeezeilrace van Nederland? Bekijk hier de race documenten met informatie over inschrijfgeld, veiligheidsuitrusting, inschrijving, etc.

Klik hier voor veelgestelde vragen.