Veelgestelde vragen

Veel wedstrijd-gerelateerde vragen kunnen worden beantwoord door de Notice of Race en de Wedstrijdbepalingen goed door te nemen. Voor overige praktische zaken kunt u onderstaande vragen doornemen.

Aan welke veiligheidsuitrusting moet mijn schip voldoen?
Zie hiervoor de uitrustingslijst die u hier kunt downloaden.

Welke baan vaar ik?
Zie Notice of Race paragraaf 10.

Waar vind ik de bemanningspool?
Op facebook, zie: https://www.facebook.com/groups/232794760391005/

Hoe verloopt de barbecue?
Op de donderdag na de start is de barbecue met prijsuitreiking. Via georganiseerd busvervoer worden de deelnemers naar de zeilvereniging Larvik gebracht. Daar is de barbecue welke bij het inschrijfgeld inbegrepen is. Drankjes zijn voor eigen rekening.
Eenmaal aangekomen kan men kijken naar de optimisten zeilwedstrijd tussen de klassewinnaars. Hierna volgt de prijsuitreiking en de barbecue. De barbecue wordt afgesloten met muziek en in de avond kunt u via het busvervoer weer in de jachthaven in Stavern komen.

Wat is de Parade of Sail?
De parade of sail hoort bij de CAMR en is een vaartocht door het fjord van Larvik. Alle aan de CAMR deelnemende schepen worden verzocht donderdagochtend voor de jachthaven te gaan liggen, waarna we in kiellinie door het fjord een vaartocht op de motor zullen maken langs de haven, het ouderlijk huis van Colin Archer en de prachtige fjorden. Tijdens de parade of sail wordt informatie over Larvik verstrekt via de marifoon.

Hoe kom ik met de auto of vliegtuig in/vertrek ik van Larvik?
Er is een goede verbinding met de auto via Hirtshals, Denemarken. Vanaf daar vaart een snelle veerdienst naar Larvik. Zie https://www.colorline.com/denmark-norway/ferry-hirtshals-larvik voor meer informatie.

Vanaf Larvik komt u makkelijk met het openbaar vervoer op vliegveld Sandefjord. Vanaf hier kunt u vliegen naar Amsterdam. Zie https://www.torp.no/en/frontpage/?lang=en_GB

Wat is er in Stavern te doen?
De deelnemende schepen varen na de finish naar de jachthaven van Stavern. Stavern is een dorpje naast Larvik met een supermarkt, hotels, restaurants en kleine winkeltjes.
Larvik is in zo’n 20 minuten met het openbaar vervoer te bereiken en is een havenstad met een groot centrum.

Staat uw vraag er niet bij?
Heeft u de race documenten goed doorgenomen en kunt u het antwoord niet vinden? Mail ons dan via de contactpagina.